25/06/2024
EconomieSOCIETATE

Mica publicitate în Constanţa anului… 1910

Spread the love

Cum arǎtau anunţurile de la „Mica publicitate” în presa constǎnţeanǎ veche; iatǎ câte exemple din diverşi ani:

1910

DOMNIŞOARĂ PROFESOARĂ doreşte a preda lecţiuni în familie, de limba germană, franceză, piano şi curs preparator pentru şcoala primară. Doritorii sunt rugaţi a se adresa la redacţia ziarului.

1923

DE VÂNZARE Una clădire compusă dintr-un salon de cinematograf complet, uzina proprie şi una clădire local de cârciumă şi coloniale, precum şi un motor aparte 12 cai complet; eventual de închiriat avantajos. Str. Bucovinei 6.

1924

DE ÎNCHIRIAT 2 odăi mobilate pentru sezon cu vedere spre port şi mare. Tot confortul, apă, electrică. A se adresa la dl. Economu, Biroul Embiricos.

SE CAUTĂ o servitoare curată şi serioasă pentru copil. Se plăteşte bine. A se adresa la Zambaccian, piaţa Unirei.

BĂIAT DE SERVICIU caută Laboratorul de Analize “Calderimis”, Negru Vodă 1.

S-A PIERDUT astazi pe strada Carol lângă Hotel Grand (Articles) rolul de echipaj al vaporului Aviemore (englez). Persoana care îl va găsi este rugată a-l aduce la Agenţia Watson & Youell str. M. Eminescu, nr. 1 primind recompensă.

PIERDUT un portmoneu cu suma de 4000 lei în care se află diferite acte cum şi autorizaţia primăriei Constanţa pentru comerţ de lapte, pe numele de Ivan Lelici, lăptar. Găsitorul este rugat a preda la redacţia ziarului nostru numai autorizaţia de mai sus, reţinându-şi banii, în caz contrariu se declară nulă.

JURNALE DE MODĂ, ultimile noutăţi la “Papetăria Românească”, str. Carol 91.

CAUT să iau cu chirie pian în bună stare. Posesorii sunt rugaţi a se adresa D-lui Ax. Poni, Vânătorilor 11.

PIERDUT un câine foxterier având o pată neagră de mărimea unei portocale, deasupra cozii. Găsitorul este rugat a-l aduce la brasseria “Bristol”, unde va primi o bună recompensă.

LA spitalul comunal din localitate se afla un băiat nou născut, din părinţi creştini, care neputând să-l crească fiind lipsiţi de avere, sunt dispuşi să-l încredinţeze unor persoane de bine, care să-l ia de suflet. A se adresa administratorului spitalului.

1925

DE VÂNZARE o trăsură patent cu cauciucuri aproape noi, altă trăsura cu coş mai mică şi o pereche hamuri pentru trăsură. Preţ de ocazie. Avantaje de plată. adresa la redacţie.

FAITONAŞ renovat cu cauciucuri, pentru unul şi doi cai, de vânzare, str. Basarabiei 6.

1929

CONTABILĂ rutinată – caut post – oraş sau moşie. A se adresa la ziar.

VÂND, ÎNCHIRIEZ BODEGĂ cu grădină, instala cu grădină, instalaţii moderne de apă, electrică, canal, din cauze familiare. Preţ excepţional. Adresaţi ZIAR.

Vând ocazie mobilier cabinat medical. Str. Costache Negri nr. 17.

SE CAUTĂ bucătăreasă bună, a se adresa la Consulatul Englez str. Cantacuzino 19 sau Banca Românească et. 1.

SE CAUTĂ o guvernantă la doi copii cunoscând limba germană. A se adresa str. Cristea Georgescu nr. 25 parter.

1930

SE CAUTĂ servitoare pentru a se ocupa în special de un copil de un an. A se adresa D-nei căpitan Constantinide str. Griviţei nr. 14.

CROITOREASĂ caut cu ziu de lucru, rochii de dama, copii şi lenjerie,deplasându-ma la case. Cuza Vodă nr. 16, în fund la d-na Anghelescu.

1932.

APARTAMENT 3 camere, bucătărie, magazie, etaj, malul mărei, electricitate, apă. Adresa str. Tomis 3, dna Boldur.

DE VÂNZARE camionetă “Ford” model 1931 absolut nouă 2,5 tone, roţi duble la spate cu cabină şi caroserie pentru marfă completă, construcţie ireproşabilă. Asemenea, Packardt turism model nou 4 locuri perfectă stare. Adresa Negru Vodă 5 Constanţa.

DOAMNĂ în vârstă de bună condiţie caută loc de menajeră la casă liniştită. A se adresa la ziar.

DOICĂ sănătoasă 25 ani caută post. A se adresa str. Marcu Aurel 10. Maria Hromova.

500 LEI RECOMPENSĂ aducătorului uni cotoi de Angora (alb), răspunde la numele de Niţă. D-na Florescu, str. Cristea Georgescu 12.

PERFECTĂ dactilografă cunoscând la perfecţie româna, franceza, germana, caută post. Pretenţiuni foarte modeste. A se adresa la ziar.

SE PREDĂ local de cafenea, bulevardul Ferdinand vis-à-vis de hotel Grand. Condiţiuni avantajoase. Adresa la ziar.

DE VÂNZARE una sufragerie de stejar, vând ieftin din cauza plecării. Adresaţi str. Mangaliei 123, et. II.

1937

DE VÂNZARE teren în suprafaţă de 456 m.p. forma pătrată, situat in str. I.L. Caragiale, peste drum de gimnaziul industrial şi casnic al judeţului Constanţa şi în faţa b-dului Voevodul Mihai (Petre Carp). Vedere la mare, în drumul autobuzului 5. Apă, lumină. Avantaje de plată. A se adresa la redacţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *