13/07/2024
SOCIETATE

Măndilă (OMD Mamaia), despre PUZ-ul stațiunii: „Având mai multe afaceri la dispoziție, comunitatea va crește din ce în ce mai mult din punct de vedere economic”

Spread the love

A fost depus proiectul de hotărâre pentru suspendare Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia. Propunerea a venit din partea unei formațiuni politice din Consiliul Local. Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a luat act de opiniile existente și a discutat despre această inițiativă în ședința de Consiliu Director:

„Noi, ca și asociație de promovare a destinației turistice Mamaia, ne exprimăm neutralitatea față de această situație. Principala noastră preocupare o reprezintă susținerea și creșterea afacerilor din stațiunea Mamaia. Având mai multe afaceri la dispoziție, comunitatea va crește din ce în ce mai mult din punct de vedere economic. E important să precizăm că noul PUZ va rezolva doar o jumătate din necesarul stațiunii, având în vedere că cealaltă jumătate de teren va fi reglementată de noul PUZ al plajelor inițiat de Ministerul Mediului, în colaborare cu OAR (Ordinul Arhitecților din România) și care are deja un câștigător al Concursului de Soluții, desfășurat luna trecută. Așteptăm cu interes PUZ-ul plajelor și studiul de fezabilitate”, a precizat George Măndilă, președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța.

Totodată, reprezentanții organizației au adăugat că urmează să fie anunțată perioada  de  depunere  a  intențiilor de  construcție  din  partea proprietarilor. În baza cercetării efectuate, arhitecții vor propune o anumită împărțire pe zone (ZR), dar și indicatorii urbanistici, precum și funcțiunile permise sau interzise.  Într-un final, va exista un instrument juridic de planificare care să arate cum se va dezvolta stațiunea Mamaia pe viitor.

În toamna anului 2021, Consiliului Local Constanța a respins o asemenea inițiativă, iar municipalitatea a demarat o procedura de achiziție pentru PUZ-ul stațiunii Mamaia. În prezent, noul PUZ  se află încă în faza de cercetare. Urmează o serie de dezbateri publice, în privința cărora OMD Mamaia-Constanta se va îngriji ca majoritatea agenților economici din stațiune sau proprietarii de terenuri, persoane fizice si juridice, să fie informați și să participe la ele. Referitor la propunerea de suspendare a actualului PUZ, care se află pe masa secretarului general, în momentul în care se va intra in procedura de transparență publică, Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța, ca parte interesată, va participa, eventual, la dezbaterea publică.

Decizia aparține Consiliului Local. Noi, ca și OMD, dorim să ne facem treaba în privința promovării stațiunii, dar suntem interesați și de predictibilitatea în business, având în vedere că, printre asociații noștri se regăsesc toate patronatele formate din agenții economici ai industriei ospitalității”, a mai adăugat George Măndilă, președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *