13/07/2024
TopMinoritățiSOCIETATE

Grecii din Constanța sărbătoresc Ziua Limbii Elene. Lecții de istorie: „Dacă vreți să vedeți patria lui Homer, mergeți la Constanța!” – VIDEO

Spread the love

Comunitatea Elenă Elpis Constanța a organizat joi seară, la teatrul Elpis, un eveniment dedicat Zilei Limbii Elene. Ziua Limbii Elene este sărbătorită în România, din anul 2019, la data de 9 februarie. Sărbătoarea a fost instituită prin Legea nr. 204/2018, cu scopul păstrării tradiţiilor, culturii şi limbii materne iar iniţiativa legislativă privind instituirea acestei zile i-a aparţinut lui Dragoş Gabriel Zisopol, preşedinte şi deputat al Uniunii Elene din România. Astfel, joi seară, zeci de greci constănțeni și nu numai au participat la seria, mai degrabă, de evenimente, fiind vorba de lecții de istorie, tehnici ușoare de învățare a limbii grecești ș.a.m.d.

În deschidere, președintele comunității, Anton Traian Antoniadis, a subliniat faptul că, la Constanța, limba greacă se învață cu seriozitate:

Prof. Cheramidoglu Constantin a vorbit despre lucruri deosebite privind apariția acestei frumoase limbi în Dobrogea, iar copiii comunității, sub îndrumarea doamnelor profesoare Opaiț Angelica, Guriotis Elena și Popa Eleni, au încântat cu versuri. Prof. Cheramidoglu, în discursul său, a vorbit despre istoria limbii grecești la Constanța, în vremurile de dinainte și după revenirea Dobrogei la România, dar și despre activitatea caracteristică a grecilor, antreprenoriatul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *