25/06/2024
SOCIETATE

Cel mai bine păzite secrete ale strămoșilor: Tunelurile sub Marea Neagră – VIDEO

Spread the love

Legendele spun că sub Marea Neagră se ascunde un secret foarte bine păstrat. În Dobrogea ar există tuneluri subacvatice care leagă România de Bulgaria și Turcia, și poate chiar și alte țări din regiune. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc acest mister. Începuturile acestei povești se pierd în timpul Primului Război Mondial, când localnicii din regiunea Dobrogea foloseau un tunel misterios pentru a-și transporta oile în Turcia. Accesul la acest tunel era cunoscut doar de câțiva oameni și era utilizat exclusiv în situații critice.

În anii ’80, pe măsură ce se construia Canalul Dunăre-Marea Neagră cu mare agitație, un grup de soldați a făcut o descoperire uimitoare. Aceștia au descoperit că într-un cimitir din Murfatlar exista o altă intrare către rețeaua secretă de tuneluri care leagă România de Bulgaria. Deși se pare că mulți cunoșteau de existența acestor tuneluri, totul a fost ținut secret. Intrarea din Murfatlar a fost folosită adesea de muncitorii care lucrau la canal pentru a traversa granița către Bulgaria în acele vremuri. Cele două tuneluri, despre care se crede că pornesc din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater, traversează Marea Neagră. În timpul războiului, aceste intrări secrete ar fi fost sigilate pentru a proteja securitatea națională. Astfel, secretele acestor tuneluri subacvatice au fost îngropate adânc sub istoria României.

2 comentarii la „Cel mai bine păzite secrete ale strămoșilor: Tunelurile sub Marea Neagră – VIDEO

  • Și în Călărași a fost descoperit un tunel în timp ce se lucra la fundația unui bloc. Acest tunel trece pe sub Dunăre până în Bulgaria. După ce a fost studiat l-au astupat și au continuat lucrările. Acest tunel a fost descoperit în perioada comunistă și nu știu dacă a fost înregistrată.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *