13/07/2024
SOCIETATEMinoritățiTop

Ziua Limbii Elene. Deputatul Zisopol, la Constanța: „Limba neo-greacă este limba tuturor limbilor! Am reușit să o introducem în toate școlile din România, ca limbă maternă și modernă” – VIDEO

Spread the love

Ziua Limbii Elene este sărbătorită în România la data de 9 februarie, din anul 2019. Sărbătoarea a fost instituită prin Legea nr. 204/2018, cu scopul păstrării tradiţiilor, culturii şi limbii materne de către persoanele aparţinând acestei minorităţi etnice. Astfel, inițiatorul legii, președintele Uniunii Elene din România, deputatul prahovean Dragoș Gabriel Zisopol, face turul țării în această perioadă prin filialele Uniunii pentru a celebra limba neogreacă. Vineri, deputatul Zisopol a fost la Galați, iar sâmbătă la Constanța, urmând ca în acest weekend să participe și să prezideze mai multe evenimente dedicate Zilei Limbii Elene, la București.

La Constanța, parlamentarul prahovean a făcut o scurtă radiografie a activității sale în Legislativ, în domeniul cultural, subliniind faptul că diaspora greacă din România este prima din lume unde își studiază limba maternă și tot în România se organizează singura… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *