13/07/2024
SOCIETATE

Sfântul sfinţit mucenic Efrem: A propovăduit Evanghelia lui Hristos la popoarele „barbare” din jurul Pontului Euxin. Al doilea episcop cunoscut al Eparhiei Tomisului

Spread the love

Sfântul Sfinţit Mucenic Efrem este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 7 martie. A fost al doilea episcop cunoscut al Eparhiei Tomisului, care a ocupat un timp scaunul de păstor al Daciei Pontice, după atestarea sinaxarelor greceşti şi latine (secolul IV).

S-a născut în sudul Dunării, părinţii săi erau creştini şi l-au crescut în această credinţă. Mergând să se închine la Sfintele Locuri, a rămas acolo şi a fost făcut preot şi slujitor la una dintre biserici. Atunci, în Imperiul Roman se slujea în limbile greacă, latină, siriană, şi tracă (besă). A ajuns apoi ucenic al patriarhului Hermon al Ierusalimului (300-314) şi a fost pregătit din tinereţe să propovăduiască Evanghelia lui Hristos la popoarele „barbare” de la Gurile Dunării şi din jurul Pontului Euxin (Mării Negre). La începutul secolului IV a fost trimis de… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *