25/06/2024
Armată și RăzboiSOCIETATE

Lansare de carte și conferință despre consecințele anexării Crimeii, la Universitatea „Ovidius”

Spread the love

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Institutul pentru Studii la Marea Neagră, organizează, marți, 28 mai 2024, conferința „Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00, în Sala Senatului, Campus Corp A (Aleea Universității, nr.1).

În cadrul conferinței vor susține prelegeri conf. univ. dr. Gayana Yüksel, de la Universitatea „Tavrida” din Ucraina, lector asociat al Universității Istanbul, c.ș. II dr. Cosmin Popa, de la Institutul de Istorie „N. Iorga”, Academia Română, prof. univ. dr. Armand Goșu, de la Universitatea din București, și c.ș. III dr. Metin Omer, de la Universitatea Ovidius din Constanța.

Conferința deschide seria unor manifestări dedicate istoriei, culturii, economiei și relațiilor internaționale din spațiul extins al Mării Negre și se va desfășura în limbile română și tătară crimeeană (cu traducere în limba română). Totodată, în cadrul evenimentului va fi lansată cea mai recentă carte a istoricului Armand Goșu, „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua dezordine mondială”, publicată la editura Polirom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *