13/07/2024
SOCIETATE

Dublu eveniment la Art Gallery din Tomis Mall: Un an de la relansarea revistei Tomis

Spread the love

Echipa Revistei de cultură Tomis și Fundația Pontica organizează vineri, 2 februarie 2024, ora 17:30, la Art Gallery Constanța – galeria de artă aflată la ultimul etaj din Tomis Mall, un dublu eveniment: vernisajul expoziției de grafică, pictură și sculptură a artistului Vasile Filip, intitulată „Un an la Tomis”, și lansarea Ediției speciale a Revistei Tomis.

Vasile Filip este cel care ilustrează, de mai bine de un an, noua ediție a revistei de cultură Tomis, făcând din ea un obiect de colecție.  

„Ne-am propus ca Tomis să fie o revistă frumoasă. Am vrut ca Tomis să fie un obiect estetic pe care cititorul să-și dorească să-l colecționeze și să-l răsfoiască nu doar în căutarea textului, ci și a imaginii. Dar, pentru un astfel de ideal, aveam nevoie de un artist potrivit. Cum ar fi trebuit să fie acesta? Talentat, evident, dar, în egală măsură, devotat, implicat, dedicat până la manie, consumat de misiunea de a așeza pe osatura cuvintelor carnea unor imagini sincrone cu textul. Artistul este Vasile Filip. Pentru unii dintre cititori, el nu are nevoie de nici o prezentare. Pentru cei care nu-l știu, albumul acesta, ce marchează și rezumă un an de existență înnoită a revistei Tomis, este cea mai bună modalitate de a-l cunoaște. Creativitatea și acribia lui, devotamentul deplin și nevoia lui de simetrie se văd în grafica revistei, dar și în detaliile și potrivirile greu sesizabile care generează, laolaltă, plăcerea estetică. Este un privilegiu pentru redacția Tomis să-l aibă pe artistul Vasile Filip în rândurile ei, dar privilegiul este mai ales al comunității”, spune Bogdan Papacostea, curatorul expoziției, care este, totodată, redactor-șef al Revistei de cultură Tomis.

Ediția specială a Revistei Tomis este, de fapt, un album de artă care cuprinde lucrări de grafică semnate Vasile Filip, ce au ilustrat articolele apărute în revistă, fiind evidențiată legătura subtilă dintre imagini și texte.

Născut în 1971, Vasile Filip a studiat la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, este specializat în sculptură și a participat la numeroase expoziții de grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *