25/06/2024
SOCIETATE

Discotecile României opzeciste, readuse și promovate ca film documentar la Centrul „Burada”

Spread the love

Discotecile României opzeciste sunt readuse în prim-plan de documentarul Iuliei Rugină, sub forma unui film documentar ce a făcut înconjurul țării. Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada vă invită  la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, să vizionați VINERI 17 NOIEMBRIE filmul Playback, care prin muzica României ultimilor 50 de ani, prezintă povestea lui Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din perioada optzecistă faimos pentru muzica pe care o punea în discoteca Ring din Costinești.

Iuliana Rugină: „N-am avut în plan să fac un documentar. L-am întâlnit pe Sorin Lupașcu, am auzit poveștile pe care le are din perioada respectivă, mi s-a părut un personaj foarte interesant. Primul gând a fost să facem o expoziție multimedia în 2017 pornind de la toate poveștile astea și amintirile acelor vremuri. În timp ce ridicam expoziția asta a născut ușor ideea de a-l transforma în film și așa a ajuns să fie documentar” spune Iulia Rugină.

Regizoarea crede că filmul se trăiește total diferit atunci când e vizionat la cinematograf. „E o energie colectivă care îl însoțește și care se transmite mai departe în sală. Cred că cea mai puternică experiență de a-l vedea este în sălile de cinema și sper să meargă cât mai mulți oameni să îl vadă. Publicul reacționează de fiecare dată foarte bine și oamenii râd și rămâne un sentiment de feel good la finalul lui.”

Filmul este urmat de sesiune de Q&A și RETROParty

Biletele s-au pus în vânzare, AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *