13/07/2024
SOCIETATE

Centrul „Burada” Constanța organizează cea de-a XXVII-a ediție a Concursului Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”

Spread the love

Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, organizează, în perioada 04-05 octombrie 2023, Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, care va avea loc la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret (CMET) „Jean Constantin”.

Având drept scop descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, dar și punerea în valoare a cântecului și portului popular tradiţional autentic din diferite zone etnofolclorice ale ţării, festivalul se apropie cu pași repezi de start. Publicul de la malul mării este așteptat, timp de două zile, în sala de spectacole a CMET „Jean Constantin”, pentru a urmări atât concursul care se va desfăşura pe două secţiuni (Interpretare instrumentală: instrumente de suflat, instrumente cu coarde – reci și Interpretare vocală), cât și recitalurile susținute de artiști consacrați din muzica populară românească. Intrarea este liberă.

În urma preselecției care a avut loc în data de 22 septembrie 2023, pe baza materialelor audio-video trimise de cei 43 de concurenți înscriși pentru această etapă a festivalului, la ambele secțiuni, juriul a hotărât ca 17 concurenți la secțiunea vocală și 10 concurenți la secțiunea instrumentală, să treacă în etapa finală.

Iată care sunt concurenții care au trecut de preselecții și care vor putea fi urmăriți, anul acesta, pe scena Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, lista fiind publicată și pe site-ul oficial al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, www.cctb.ro (https://www.cctb.ro/anunturi/c/0/i/75436167/tabel-concurenti-care-au-trecut-etapa-finala).

 1. AIACOBOAIE SABRINA – MARIA – SECȚIUNEA VOCALĂ,  BOTOȘANI
 2. BORDIANU MARILENA – SECȚIUNEA VOCALĂ, CONSTANȚA
 3. CRISANTE NICOLETA – SECȚIUNEA VOCALĂ, OLT
 4. CUPȘE DENIS- DANIEL – SECȚIUNEA VOCALĂ, MARAMUREȘ
 5. DAMIAN FLORIN- ADRIAN – SECȚIUNEA VOCALĂ, BRĂILA
 6. DINU ANDREI – DANIEL – SECȚIUNEA VOCALĂ, BUZĂU
 7. FIERARU NEREA – ELENA – SECȚIUNEA VOCALĂ, PRAHOVA
 8. GANDORE DELIA- ANDREEA – SECȚIUNEA VOCALĂ, VASLUI
 9. GAVRILUȚ- PÎRVONI DORINEL-DĂNUȚ – SECȚIUNEA VOCALĂ, TIMIȘ
 10. GOIA ROXANA – ANAMARIA – SECȚIUNEA VOCALĂ, TIMIȘ
 11. GOLFIN NICUȘOR – ALEX – SECȚIUNEA VOCALĂ, DOLJ
 12. HOREANGĂ ANDREEA – DANIELA – SECȚIUNEA VOCALĂ, NEAMȚ
 13. MITRAN MARIA – MELINDA – SECȚIUNEA VOCALĂ, GORJ
 14. MOANȚĂ DARIA – ANDREEA – SECȚIUNEA VOCALĂ, DOLJ
 15. PUȘCAȘU MARIA – SECȚIUNEA VOCALĂ, CONSTANȚA
 16. VASILOIU ALEXANDRA- GABRIELA – SECȚIUNEA VOCALĂ, DÂMBOVIȚA
 17. VLAD ROBERT – DANIEL – SECȚIUNEA VOCALĂ, BUZĂU
 18. BERBEC MARIO – MIHAI – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, CONSTANȚA
 19. CHELBA ANDREI – NICOLAE – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, PRAHOVA
 20. CIAUȘU CRISTIAN – ANDREI – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, BRĂILA
 21. CIOIU ALEXANDRU – COSTIN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, GORJ
 22. DAMIAN ALEXANDRU – IULIAN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, BOTOȘANI
 23. DOBRINESCU ALEXANDRA – MIHAELA – GABRIELA – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, ARGEȘ
 24. DOBRINESCU DARIUS- NICOLAE – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, ARGEȘ
 25. DUMITRU ANA – MARIA – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, IAȘI
 26. NIȚĂ RAUL- FLORENTIN-CONSTANTIN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, PRAHOVA
 27. SĂRBUȘCĂ ALEXANDRU-CRISTIAN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, ILFOV

Pentru secţiunea Interpretare instrumentală, limita de vârstă este între 10-25 ani, iar pentru secţiunea Interpretare vocală, soliştii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-25 de ani.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Miercuri, 04 octombrie 2023, concursul se va desfășura cu începere de la ora 18:00, în Sala Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, iar seara se va încheia cu recitaluri.

Joi, 05 octombrie 2023, de la ora 18:00, sunt programate să se desfășoare Gala Laureaţilor şi Festivitatea de Premiere, urmate de recitaluri.

Astfel, cele două zile de festival-concurs se vor încheia cu recitalurile artiștilor: Adriana Ochișanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Liliana Laichici, Marian Cozma, Ovidiu Barteș, Elena Plătică, Alexandra Bălăreanu.

Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” a Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada” – dirijor prof. dr. Cristian Obrejan.

De asemenea, prezentatorii evenimentului sunt Raluca Diaconu și Ionuț Dulgheriu.

Juriul este format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, iar preşedintele este o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

Câștigătorul Trofeului ,,Dan Moisescu’’ va fi răsplătit cu suma de 5000 de lei și va susţine un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.

Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada” își dorește ca acest eveniment să fie un motiv de reală bucurie pentru constănțeni, de aceea accesul publicului la festival este liber, în limita numărului de locuri disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *