12/09/2024
SOCIETATE

A fost deschis un mormânt regal vechi de 2.700 de ani: O privire rară în viața și cultura unei civilizații antice

Spread the love

Arheologii au făcut o descoperire impresionantă în cursul unei săpături recente, descoperind un mormânt regal vechi de 2.700 de ani, plin cu 150 de artefacte uimitoare. Această descoperire din Italia oferă o privire rară în viața și cultura unei civilizații antice și contribuie semnificativ la înțelegerea noastră a istoriei, conform Archologymag.com. Un mormânt din secolul al VII-lea î.Hr., descoperit recent, conținea un tezaur de peste 150 de artefacte antice, inclusiv rămășițele a două care, în plus față de rămășițele ocupantului său decedat de mult.

Orașul italian Corinaldo, în apropiere de Marea Adriatică, a anunțat într-un comunicat descoperirea unui mormânt patruunghiular de aproximativ 12 picioare pe 7 picioare într-o groapă circulară cu diametrul de 100 de picioare. Descoperirea a făcut parte din proiectul ArcheoNevola al Universității din Bologna, care a început în 2017 și constă în excavarea necropolei din orașul Nevola. Punctul culminant al săpăturii de până acum este un mormânt găsit în 2018 despre care experții îl consideră a fi cel al unui prinț Picene. Acum, descoperirii au fost adăugate un mormânt plin cu peste 150 de bunuri ale aristocrației picene.

content-image

Locul de înmormântare datează din secolul al VII-lea î.Hr. și este asociat cu Picentes, un popor antic italic care a trăit de-a lungul coastei Adriatice din secolul al IX-lea până în secolul al III-lea î.Hr. Soții Picente erau cunoscuți pentru relațiile lor comerciale cu culturile învecinate, inclusiv cu etruscii, așa cum demonstrează mai multe artefacte de origine etruscă găsite în mormânt.

content-image

Cea mai recentă descoperire face cu adevărat un pas înainte atât cu mormântul, cât și cu artefactele, cel mai semnificativ, se spune în declarație, a unui vagon cu două roți. , iar recipientele fin decorate se alătură rămășițelor carelor ca fiind cele mai semnificative, potrivit declarației.

Setul de artefacte seamănă în mod clar cu sfera banchetului”, se spune în declarație, „cu un fascicul de sulițe și un topor de fier pentru prelucrarea cărnii și un vas suculent pentru păstrarea și servirea alimentelor și băuturii și tratează personajul celebru ca pe un figură de cel mai înalt nivel.” Alte articole din transportul artefactului includ obiecte aduse probabil din reședința omului îngropat, care aveau o semnificație ritualică.

Cunoscut ca un popor bogat, războinic, experții cred că aristocrația Picene a epocii a interacționat cu civilizația etruscă a vremii și obiectele găsite în groapă arată acest lucru, unele cu origini picene, iar altele din poporul etrusc. Roma a anexat în cele din urmă teritoriul până în 268 î.Hr.

Primarul Corinaldo, Gianni Aloisi, a spus că descoperirile suplimentare din necropola Nevola arată și mai mult importanța zonei și ne pot „permite să cunoaștem, și poate să rescriem, istoria colecției noastre”.

Aloisi a adăugat că, deși lucrările continuă la șantier, scopul este de a pune la dispoziție comorile găsite într-un muzeu care se deschide publicului.

content-image

Picenții, concentrați în principal în Novilara în nord și Belmonte în sud, erau un popor bogat, cu legături comerciale extinse. Teritoriul lor, cunoscut sub numele de Picenum, a fost în cele din urmă anexat de Roma în 268 î.Hr. Artefactele găsite în mormânt dezvăluie stilul de viață aristocratic al familiei Picente, reflectând rutinele, obiceiurile și conexiunile lor zilnice cu cultura etruscă.

Descoperirile recente vor fi prezentate publicului, cu o vizită la șantierul de săpătură, subliniind valoarea educațională și istorică a Necropolei Corinaldo. Primarul Gianni Aloisi a adăugat că, odată ce artefactele vor fi consolidate și restaurate, acestea vor fi expuse într-o zonă muzeală accesibilă publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *